„Не съм разговарял с Ахмед Доган, от моя страна всичко е направено да бъдем заедно, сега той е на ход“

Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски след среща с представители на областните структури в столичния хотел „Маринела“. Пред журналистите Пеевски призова Доган за обединение и подчерта, че не е в интерес на никого ДПС да се разцепи.

Въпреки това обаче, той съобщи, че „колегите са били натискани и тормозени“ , което потвърди и областният представител от Търговище Хамди Илиязов, който заяви, че в 23 ч . в неделя му е звънял лично Джевдет Чакъров със заповед да не ходи на сбирката в хотела. На тази среща Чакъров е бил поканен, но е отказал да присъства. По думите и на областния председател на Пловдив е оказван натиск върху ръководителите.

За въпросния натиск щяло да има подаване на жалби до органите на реда.

„2 теми имахме – колегите призоваха за обединение между Доган и мен, колегите призовават да сме заедно, защото ДПС постигна да е втора партия в парламента и това не трябва да се губи“, допълни още Пеевски.

„Поканих ги на тази сбирка те не дойдоха“, заяви още той по повод така наречените „деребеи“, които според него подкопават партията.

По повод втория и третия мандат и участието на ДПС във властта, Пеевски заяви, че кабинет трябва да има, но при всички случаи, той няма да бъде кандидат за премиер.Той обясни, че колегите му са го призовали да опитат да направят правителство.

„Ако има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме. Мандата мога да го взема и аз, с кандидата за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер – заявявам го, за да е ясно”, обясни още той.

По думите му с всеки мандат може да се състави кабинет и с втория, и с третия. Техните избиратели обаче не искали избори. „Нашите хора са ни пратили в парламента, за да има правителство. Аз искам да има правителство и го показах ясно при първия мандат”, коментира още Пеевски.