За единство и сплотяване на партията призоваха от Областния съвет на ДПС в Сливен. В декларация заявяват подкрепата си, както към почетния председател на Движението Ахмед Доган, така и към двамата съпредседатели Делян Пеевски и Джевджет Чакъров, и изпълнителните органи на партията. 

“Призоваваме за единство, защото нашият почетен лидер е стожер на ДПС. Но ние, също така, искаме да работят колективните органи на партията, в това число двамата съпредседатели Джевджет Чакъров и Делян Пеевски, и призоваваме за единство и сплотеност”, се посочва в декларацията.  

Областното ръководство заявява още желанието си партията да продължи да се “придържа към основните ценности, спомогнали за нейното развитие – мъдрост, заедност, демократичност и диалогичност”. 

Декларацията на Областната структура в Сливен е една от многото публикувани след разцеплението в парламентарната група на Движението, което най-ясно пролича след гласуването за проектокабинета с мандата на ГЕРБ-СДС. Тогава 14 от депутатите гласуваха “против”, съобразявайки се с волята на Доган, а 30 - “за” по волята на Пеевски. 

По-рано през изминалата седмицата призоваха за единство в партията  и Областните съвети на ДПС - Хасково и ДПС - Благоевград. От ДПС - Кърджали настояха за същото, но застанаха зад решенията на Доган. 

Областният съвет на ДПС - Варна също се обяви в подкрепа на почетния председател. И учредители и симпатизанти на ДПС в Пловдив, както и бивши членове на структурите в Хасково публикуваха позиция в подкрепа на Ахмед Доган. А зад Пеевски застанаха Областните съвети на ДПС в Пазарджик и Търговище. За репресии от съпредседателя Делян Пеевски съобщиха от Хасково и основатели на ДПС от Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Сатовча, Якоруда и с. Абланица.