Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски публикува поредна позиция към кабинета. Този път санкционираният по "Магнитски" депутат се обръща към здравния министър Христо Хинков, като го призовава да прекрати незабавно кризата с инсулина.

Пеевски настоява Хинков спешно да издаде заповед за временно спиране на паралелния износ на лекарства за лечение на животозастрашаващи заболявания, сред които и инсулин.

Той е сезирал министъра, след като публично бяха оповестени тревожни данни за това, че заради спекулативния износ на тези медикаменти под риск са поставени здравето и живота на хиляди български пациенти, половината от които са деца, пише в съобщението, поместено на сайта на ДПС.

Делян Пеевски напомня, че всяко забавяне на забраната води след себе си непредвидими последици. Най-опасно от всички бездействия е бездействието по отношение на здравето на хората, казва Пеевски в писмо до министъра. Това е грубо погазване както на Хипократовата клетва за всеки един медик, така и за клетвата, която полага всеки български министър и депутат, завършва позицията.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм