Варненци са едни от най-съвестните данъкоплатци и заслужават техните пари да бъдат управлявани по-добре. Ако се промени начинът на финансиране на общините, за да не зависят толкова от централния бюджет, това ще позволи за по-малко от един мандат да бъде финансиран голям инфраструктурен проект, примерно втори Аспарухов мост. Това заяви в интервю за Дарик Варна Павел Попов, кандидат за варненски депутат от листата на „Демократична България”.

„Промяна в начина на финансирането на местното самоуправление ще позволи да се справим с кризата с боклука и неасфалтираните улици в центъра. За да се случи това е необходимо и добро управление, на каквото не сме свидетели в последния мандат на Общинския съвет”, коментира Попов.

„Много ми е учудващ този Стокхолмски синдром у варненци. Как е възможно след толкова лошо управление да се избира политическата сила, която ни е управлявала в последните 12 години." 

Варна е чудесно място и има естествен потенциал за привличане на индустрии с висока добавена стойност. Това е и формулата за цяла България да преодолее изоставането си, смята Попов, който е трети в листата на „Демократична България”.

Противопоставянето на разпродажбата на общински имоти, начина на справяне с бежанския поток и спирането на колите по крайбрежната алея отчете бившият заместник-областен управител като добри резултати от 6-месечния си престой в Областна администрация.

 „Подадох оставка в знак на несъгласие с начина, по който служебното правителство от първия ден на управлението си започна да говори за хаос и разруха в енергетиката. След това се оказа, че там всъщност се преследват едни интереси, които трябва да са в интерес на руската политика. За мен лично е изключително загадъчно съвпадението на лозунгите „Хаос” и „Разруха” на служебното правителство и в кампанията на ГЕРБ”, сподели Попов.

„Не е все едно дали ще изберете „Демократична България” или „Продължаваме промяната”. Това, с което се гордея, е, че моята политическа сила не бяга от моралните измерения на въпроса за войната в Украйна. Ние сме категорично на страната на жертвата и категорични не смятаме, че е възможна някаква морална неутралност”, посочи Павел Попов.

„Коалицията с БСП беше сключена преди началото на войната в Украйна. При сегашните техни колебания да заклеймят войната основата, върху която можем да разговаряме, е много стеснена”, смята кандидат-депутатът.

„Предстоящите избори са много важни, защото трябва да сложат край на поредицата от избори. Трудно ще е съставянето на правителство, тъй като имаме основни разделителни линии в политическия спектър. Най-важната, на която ние държим, е отношението към корупцията. Върховенството на закона продължава да е първото, за което ще държим да се говори”, каза още кандидатът за варненски депутат на „Демократична България”. 

Избори 2022

Купуването и продаването на гласове е престъпление!