Над 1000 деца участват в тазгодишното издание на Националния ученически конкурс Моята паричка, на който Darik е медиен партньор.

918 са децата до 12 години, участвали в конкурса с рисунка със задача да създадат проект на собствена банкнота. Други 111 ученици от 13 до 16 години са писали есе по темите в конкурса, насочени към предприемачеството и добрите финансови навици. Организатор е платформата за финансова грамотност The Little Chief, с подкрепата на Junior Achievement Bulgaria.

Всички участващи в конкурса за рисунка проекти са публикувани на сайта parichka.bg тук. От 1 до 5 май в онлайн галерията ще протече гласуване, което ще определи Победителя на публиката. Авторитетно жури от икономисти, журналисти, художници, представители на неправителствения сектор ще селектират останалите победители в двата конкурса. Награждаването ще бъде в началото на юни, когато ще бъде открите и изложба в София с най-добрите произведения.

Ето част от участващите проекти в конкурса за рисунка:


Крисиа Беломорска, 7 г. от Любимец. Източник: www.parichka.bg


Нур, 12 г. от Момчилград. Източник: www.parichka.bg  


Константин Николчев, 10 г. от София. Източник: www.parichka.bg. “Представената банкнота е с номинал от 100 000 лв и изобразява "Златните сълзи" на Густав Климт, автрийски художник символист.“


Марио, 12 г. от Русе. Източник: www.parichka.bg


Даниел Ликьов, 10 г. от София. Източник: www.parichka.bg


Калин Господинов, 6 г. от Стара Загора. Източник: www.parichka.bg


Калоян Иванов, 10 г. от Карнобат. Източник: www.parichka.bg