Пътните строители излизат отново на протести в цялата страна.

От бранша настояват Народното събрание да промени взетото през април тази година решение договорите за ремонти и поддържане на пътища да бъдат одобрявани единствено и само от парламента.

Браншова камара „Пътища” започват безсрочни стачни действия

Искането е обществените поръчки в сектора да се контролират от Министерски съвет, МРРБ и АПИ, както беше до преди няколко месеца.

Ремонти по „Хемус“ и „Тракия“ през лятото от понеделник до средата на деня в петък

Стефан Чайков от Браншова камара „Пътища“ коментира, че ако законът не бъде променен и при липсата на действащо Народно събрание, от края на септември страната ще остане без текущо и зимно поддържане, защото няма да има подписани нови договори.

Към момента държавата не е изплатила на пътните строители около 720 милиона лева. В резултат на това по 270 пътни отсечки за ремонт не се работи. От бранша настояват и за индексация на договорите с текущи дейности, защото предварително определените суми  не могат да покрият увеличените разходи, а това поставя фирмите пред сериозен риск от фалит. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм