Георги Първанов предложи силна нова лява коалиция. На срещата в НДК с левите партии той коментира и предложението на Корнелия Нинова напусналите БСП да подадат молба и да се върнат в партията, като припомни, че е бил изключен от партията през 2014 г.

"Дайте да се съберем по пътя, дайте да направим силна коалиция. Аз нямам лични претенции, но имам претенции да направим качествено нов субект", подчерта Първанов.

Лидерът на Младежкото БСП по Дарик: Не вярвам изборите да се манипулирани заради машините

Мая Манолова заяви, че доверието в лявата политика е в реанимация и дори в кома. По думите й капсулирането на левицата е отблъснало авторитети.

"Ръководството на БСП се превърна в частен клуб, в шепа послушковци, БСП е приватизирана. БСП се занимава с хартиената бюлетина и окопаването във властта на един човек, коленичи пред ГЕРБ и ДПС. Необходим е рестарт на левицата", заяви тя и уточни,че трябва да излъчат заедно леви кандидати на местните избори и на предсрочните избори, както и да работят за голяма парламентарна група със или без БСП на Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова кани отцепниците да се завърнат в БСП

Според Манолова левицата следва да се консолидира в ляв блок.

На въпроса дали потвърждава, че няма да се върне в БСП, Мая Манолова отговори: "Днес тук очаквам да сложим началото на нов ляв субект, единен субект, ляв блок, който да издигне общи кандидати на предстоящите местни избори и на вече неизбежните парламентарни избори."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм