БСП кани всички напуснали я членове, които се готвят да се включат в новото ляво обединение, да се завърнат в социалистическата партия. Лидерът на столетницата Корнелия Нинова нарече бившите си съпартийци другари, които са напуснали формацията при предишните ѝ ръководства.

Прокуратурата се самосезира по изказвания на Нинова и Свиленски за машините за гласуване

Нинова заяви, че обявеното ново ляво обединение е събрано от президента Георги Първанов. По думите ѝ, като лидер на партията тя винаги е правила опити да обедини лявото като за пример припомни коалицията с 26 други формации, която бе съставена преди около година.

Шест декларации с искане за провеждане на партиен конгрес са подадени в централата на партията, съобщи още Нинова. Те настояват вместо през март, конгресът да се проведе на 10-ти и 11-ти декември.

Нинова: Имаме съмнения в честността на изборите през октомври

Бърз конгрес на БСП няма как да се насрочи за 10 и 11-ти декември, обясни Корнелия Нинова във връзка с исканията на част от организациите на социалистите, които настояват процедурата да се проведе по-рано от предвиденото. Тя посочи, че до момента официално внесени са 6 декларации и добави, че уставът изисква минимум 15 дни от подаването им до насрочването на бърз конгрес. Нинова отбеляза, че времето до 10-ти декември е по-малко и затова конгресът ще се проведе по план – през февруари.

Андрей Гюров пред Дарик: БСП се превърна в ракета-носител за ГЕРБ

Тя подчерта, че поканата за присъединяване към БСП е единствено към бивши членове на левицата, които са създали своя партия. “Тези, които са били изгонени от партията е било тяхно наказание. Към тях покана няма”, коментира още Нинова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм