Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на брифинг, че се съмнява в честността на проведените преди два месеца парламентарни избори, но не било нейна работа да сезира отговорните институции, в т.ч. прокуратурата.

Тя посочи, че е открила в няколко протокола разминаване с по 5-6 гласа на данните от машинния вот и ръчното преброяване на разписките. В партията до този момент не са обсъждали дали да подадат сигнал, каза още тя, а след настоятелните питания на журналистите все пак заяви, че тепърва щяла да се обсъди темата в партията, информира Клуб Z.

Андрей Гюров пред Дарик: БСП се превърна в ракета-носител за ГЕРБ

"Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Кирил Петков. Но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете", заяви още тя по повод твърдението на депутата си Георги Свиленски, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" носел кода за машините за гласуване в джоба си и опитал да го "търгува" с него.

Това бе отхвърлено като лъжа още в залата от Петков, който се закани да съди Свиленски, а днес Петков посочи, че единственото, което е казал на БСП е, че им предлага да се запишат допълнителни гаранции за независим одит на кода.

БСП: ПП държи кодовете за вота, Петков: Ще Ви съдя за клевета

Нинова коментира и изказването на депутата от ПП Настимир Ананиев, че "БСП е машина за мокри поръчки на ДПС и ГЕРБ" така:  "Не са си взели поуките. Ние няма да оттеглим законопроекта. Ние за разлика от тях в чужди партии не се месим".

Тя обвини ПП за евентуален провал на правителство с втория мандат, защото поставила Изборния кодекс като червена линия. "Тяхна воля...", заяви.

"Има, няма правителство, бюджет трябва да има. Ние не обвързваме двете неща" - посочи в отговор на въпрос дали ако ГЕРБ и ДПС подкрепят искането й за съществени изменения в бюджета, след като служебният кабинет внесе искането за удължаването на този за 2022 г., това ще означава, че левицата е готова и на коалиция с тях.

Скандал в парламента: ГЕРБ и ПП отново се скараха заради промените в ИК (видео)

Социалистите изчислили, че социалният пакет е за 3 милиарда лева. Не било непостижимо - "като се намалят разходите за самолети и оръжия". 

Ръководството на партията се разграничи и от общинските си съветници в Пловдив - заради подкрепата им за т.нар. скрита приватизация на Пловдивския панаир от дружество на един от враговете й в партията - Георги Гергов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм