Спрете да си купувате некачествени храни, а си ги правете вкъщи. Започнете да се интересувате от това кое как е приготвено, както прави нашата Джансу Чакърова още от малка. Влезте с баба си или майка си в кухнята и си направете хляб с квас или традиционни сладки, чийто рецепти се предават от поколение на поколение. Научете се, че качеството е важно и го търсете в живота си! Ако не може да се справите сами, нашите ученици от групите „Кулинари“, „Хлебари“, „Сладкари“ и „Готвачи“, с радост ще ви напътстват със съвети. Това посочи преподавателката по професионална теоретична подготовка в СУ „Георги Ст. Раковски“ – Красимира Иванова. Учителката, която се е посветила на това, всеки месец да организира тематични кулинарни представяния на своите възпитаници, днес откри първата им изложба за годината, която беше посветена на дребните традиционни сладки от котленско.

 Първа изложба за годината представи група при СУ „Г. Ст. Раковски“

В нея участие взеха 11 ученици и техните родители, които в домашни условия бяха приготвили сладкарските творби, изработени под формата на плодове, животни и разнообразни фигури.

Следващата ученическа кулинарна изложба е предвидена за февруари и ще бъде на тема: „Домашно приготвени сурово-сушени месни продукти, млечни и тестени изделия“, съобщават от СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел.