Парламентарно представените в досегашното народно събрание партии и коалиции не постигнаха съгласие за избор на председател на Районната избирателна комисия във Варна, става ясно от съобщение от Областна управа. Решението ще бъде взето от Централната избирателна комисия.

Днес преди обед новият областен управител Марио Смърков проведе първите консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия на Трети многомандатен изборен район - Варна за насрочените на 2 октомври 2022г. избори за Народно събрание, съгласно Указ №213 на Президента на Република България  и решение № 1198-НС/02.08.2022г. на ЦИК.

На консултациите присъстваха парламентарно представените партии и коалиции, както следва: коалиция „Продължаваме промяната“, коалиция „ГЕРБ-СДС“, партия  „ДПС“, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв Народ“, коалиция „Демократична България - Обединение “  и партия „Възраждане“.   При направените предложения и дебати не беше постигнат консенсус за избор на председател и състав на РИК - ВАРНА. Поради тази причина, материалите и всички представени днес документи  се изпращат на Централната избирателна комисия за вземане на решение.