72-годишна едва не уби съседа си по легло в реанимацията на болница в Манхайм, Германия, пише bTV. Възрастната жена е в ареста, защото е изключила кислородния апарат на 79-годишен мъж, за да може да спи.

Възрастният мъж бил зависил от механичното захранване с кислород, съобщават от полицията в града. Въпреки това във вторник срещу сряда през нощта обвиняемата на два пъти изключвала устройството, тъй като шумът я дразнел.

Пробив в медицината: Лекарство за Алцхаймер показва добри резултати

След първото спиране на кислорода персоналът на болницата реагирал веднага. Медицинската сестра на смяна направила забележка на пациентката, като подчертала, че подобно поведение от нейна страна може да застраши живота на нейният съсед по легло.

Въпреки това, час по-късно, тя отново изключила апарата. това довело да спешно реанимиране на 79-годишния мъж. Животът му в момента е вън от опасност, но продължава да е на апаратно дишане в реанимацията на болницата.

Девет са липсващите лекарства в българската аптечна мрежа

Възрастната пациентка е заподозряна в опит за непредумишлено убийство. Тя е преместена в ареста и изправена пред магистратите. Тя вероятно ще бъде настанена в поправителен дом, съобщават от прокуратурата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм