Близо 60 граждни се събраха днес пред паметника на врачанина - режисьор Людмил Кирков, където бе украсено коледното дърво с картички  с имената на 110 деца, които очакват своите коледни изненади от дарителите на Враца.

Дарителската кампания „Осиновете врачанско семейство“ във Враца бе открита днес от зам.-кмета на община Враца Петя Долапчиева.Тя заяви, че това събитие ежегодно увеличава броя на децата, които са подпомагани и поздрави всички дарители с думите: “Да отворим сърцата си и да подкрепим чисто по човешки тази кампания, нека да има повече усмихнати деца в празничните дни“.

„Винаги когато участвам в това събитие се вълнувам, каза областният управител Малина Николова. „Тази година  е особено важно нашият жест е да стигне до децата. Във Враца има специален дух и гражданите ни в момента са най-чувствителни и съпричастни към децата. Благодаря ви че съм част от това прекрасно събитие“, допълни Малина Николова.

Идеята на дарителската кампания „Осиновете врачанско семейство“  бе родена преди 17 г. от председателя на Дома на науката и техниката във Враца Евелина Васкова.  Тя  благодари на врачанското благотворително общество: "Благодаря ви, че сме заедно, щедри на доброта и човечност.  Дълбоко съм убедена, че дарителството е призвание и вие правите детския свят по-щастлив. Благодаря на „приятелите на перото – медиите“ , както и на  всички дарители на кампанията!", заяви Евелина Васкова.

Младежки център Враца даде настроение на откриването на кампанията с кратка музикална програма, в която прозвуча и химна на кампанията – „Ако си дал“ на Емил Димитров, изпълнена от Галин Свежин.

 По време на официалния старт на дарителската кампания, ДНТ Враца награди най-активните си дарители през годините с книги.

На тържеството бяха връчени и годишните награди на Дом на науката и техниката за учител и инженер на годината.

 За инженер на годината бе избран инж. Цветан Цветков от ПП „Врачански Балкан“. За учител на годината – инж. Димитър Димитров, преподавател във врачанската ПГТ „Н.Й.Вапцаров“.