Досъдебно производство е образувано по описа на РУ – Сливо поле, след като вчера при гасене на пожар в къща в с. Стамболово е открито овъглено тяло. На 19 октомври в 15:01 часа е постъпило обаждане за възникнал пожар в къща на адрес в с. Стамболово.

На място са изпратени екипи на пожарната от Сливо поле и от Втора РСПБЗН в Русе, както и полицейски екип от РУ – Сливо поле. Там е установено, че гори стая на втория етаж на къщата, като пожарът се е бил разпространил и под покривното пространство. След ликвидиране на горенето в стаята, върху останки от легло е намерен труп на мъж, за който се предполага, че е на живущия на адреса /44 г./.  

При пожара е унищожена напълно стаята и са нанесени сериозни щети на преддверие пред нея. Унищожена е и част от покривната конструкция на къщата. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар. Към момента не са установени данни за извършено престъпление.

Предполага се, че мъжът може да е заспал с цигара, което да е причина за възникване на произшествието. По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Сливо поле, уведомен е дежурен прокурор.