Кметът на община Ракитово да бъде отстранен от поста - това решение е взето от Общинската избирателна комисия в града след заседание, проведено снощи. Повод за него стана сигнал от Димитър Делиев, че местният управник не се е отказал от бизнеса си. Проверката по казуса започна по-рано този месец, като тогава от комисията изискаха справки от Търговския регистър и Агенцията по вписванията. Представените данни сочат, че Холянов е едноличен собственик на капитала в три дружества, занимаващи се с дърводобив, търговия и хотелиерство, като след заемане на публичната длъжност само е вписал за техен управител жена си Сузана Холянова.

Георги Холянов пое поста от баща си Костадин Холянов, който също бе отстранен от поста заради конфликт на интереси. Обжалва решението, но не доживя до окончателно решение на съда - почина на 21 януари 2022 г. По-малкият му син Георги се кандидатира на проведените на 3 юли предсрочни избори и ги спечели. 

Очаква се той също да обжалва решението за предсрочното прекратяване на мандата си пред Административния съд в Пазарджик.