Отменено е частичното бедствено положение в Девня и учениците днес отново ще влязат в класните си стаи, съобщи кметът на Девня Свилен Шитов. Животът в общината се завръща към нормалния си ритъм след опустошителната буря, която накъса електропроводи, прекърши дървета и стълбове на електропреносната мрежа и остави град Девня и селата Кипра и Падина без ток и вода за повече от денонощие. Улиците са разчистени и отворени за движение, падналите дървета - нарязани, опасните участъци, където аварийните екипи все още отстраняват повредите в захранването – обезопасени със сигнални ленти.

Вчера вечерта в община Дългопол също отмениха бедственото положение.

В Аксаково отмениха бедственото положение тази сутрин. Считано от 9.00 часа днес се отменят всички временни ограничения. Със заповедта на кмета инж. Атанас Стоилов се преустановява изпълнението на Общинския план за защита при бедствия  на община Аксаково.

В 11,00 часа днес кметът на община Вълчи дол Калоян Цветков информира, че отменя бедственото положение в общината, но го оставя в режим на частично бедствено положение, поради факта, че все още има абонати на територията на общината, в които има проблем с електроподаването. В тези райони продължава работата на екипите за възстановяване на електрозахранването.

Все още не е отменено бедственото положение в общините Варна и Суворово.