Хиляди полети бяха отменени, а бейзболните мачове бяха отложени по източното крайбрежие на САЩ, тъй като димът от канадските горски пожари продължава да се носи на юг, покривайки градовете в жълто-кафява мъгла.

Канадските служители казват, че това се очертава да бъде най-лошият сезон на горски пожари в страната. Горските пожари изпепелиха 9,4 милиона акра в страната и принудиха 120 000 души да напуснат домовете си, информира Sky News.

Ню Йорк потъва поради тежестта на своите небостъргачи

Отменени полети, барикадирани хора, маски: Ню Йорк се покри с димна завеса от канадските пожари

Националната метеорологична служба на САЩ издаде предупреждения за качеството на въздуха за почти цялото крайбрежие на Атлантическия океан.

Здравните служители от Върмонт до Южна Каролина и чак на запад до Охайо и Канзас предупредиха жителите, че прекарването на време на открито може да причини проблеми с дишането.

Временно преустановяват набирането на кандидатури по проекта за чист въздух

В Манхатън магазин Home Depot разпродаде всичките си пречистватели на въздух и маски, докато броят на използваните защитни маски напомня разгара на пандемията от Ковид.

Статуята на свободата в Ню Йорк вече не се вижда, а въздухът мирише на горящо дърво.

В някои райони индексът за качество на въздуха, който измерва основните замърсители, причинени от пожари, е доста над 400, според Airnow, който описва 100 като „нездравословни“ и 300 като „опасни“.

Дрон ще следи качеството на въздуха в столицата

Тъй като се очаква метеорологичните системи да останат като цяло статични, димът, който се издига от Квебек и Нова Скотия, може да се задържи и през уикенда.

Метеорологът от Националната метеорологична служба на САЩ Брайън Рамзи заяви, че "вероятно ще ни трови поне през следващите няколко дни".

София е на 56-то място в света по мръсен въздух

Тъй като пожарите бушуват, а те са наистина големи, вероятно ще продължат със седмици, но всъщност всичко ще се дължи на промяната на вятъра“, добави той.

Британската актриса Джоди Комър беше принудена да спре представление на матине на Бродуей, след като започна да кашля на сцената само 10 минути след изпълнението си.

В бейзбола Ню Йорк Янкис и Филаделфия Филис отложиха домакинските мачове, насрочени за сряда.

Мачът от Националната женска футболна лига в Харисън, Ню Джърси, също беше пренасрочен, както и женският баскетболен мач на WNBA в Бруклин.

2,4 пъти над нормата е нивото на фини прахови частици в София

„Ако сте по- възрастен или имате проблеми със сърцето или дишането, трябва да останете вкъщи", съветват здравните власти.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул каза, че щатът предоставя милион маски N95 в държавните съоръжения, включително 400 000 в Ню Йорк.

Във Вашингтон кметът Мюриел Баузър нареди на училищата да отменят занятията на открито, спорта и екскурзиите в четвъртък.

В предградията на Филаделфия властите създадоха спешен подслон, така че хората, живеещи навън, да могат да се укрият от дима.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм