На официална церемония бяха отличени най-добрите спортисти на Враца за 2023 година.

“Поздравявам ви с високите постижения и ви желая да бъдете здрави, защото това е най-важното за вас. А нашата роля - на общината, общинския съвет и държавна власт е да ви подкрепяме и да продължаваме да модернизираме спортната база в града, за да имате подходящи условия да постигате още по- добри резултати.” - каза кметът Калин Каменов в рамките на събитието.

Спортист №1 на Община Враца е младият състезател от спортен клуб „Ботев 93“ –Стоян Кубатов, с треньор Димитър Найденов. Борецът завоюва 5 място в Световното първенство за мъже, 72 кг в Сърбия, 2 място в Държавния личен и отборен шампионат и грабна златото в Международен турнир по борба „Петрешински“, Полша.

Отличените състезатели на Враца са:

Спортист № 2 – Росиян Дермански от СК „Ботев 93“, с треньор Ангел Петров

Спортист № 3 – Галина Николова от СК по лека атлетика „Павел Павлов“, с ттреньор Лиляна Видева

Спортист №4– Мариян Маринов – СК „Ботев 93“, с треньор Димитър Найденов;

Спортист №5 – Денис Демирев – СК „Ботев 93“, с треньор Юлиян Георгиев;

Спортист №6 – Никол Крумова – СК „Ботев 93“, с треньор Камелия Крумова;

Спортист №7 - Михаил Велчовски – СК по кикбокс „Победа“, с треньор Венелин Янков;

Спортист №8 - Боян Костов – Атлетически клуб „Враца“, с треньор Альоша Велков;

Спортист №9 – Василена Антонова – СК по лека атлетика „Ивайло Младенов“, с треньор Пламен Петков;

Спортист № 10 – Кирил Георгиев – клуб по спортна стрелба „Ботев“, с треньор Марияна Ангелова;

В рамките на тазгодишните награди, бяха отличени и състезатели в следните категории:

”Треньор на 2023 година“ – Димитър Найденов – СК по борба „Ботев 93“;

”Най-добър отбор“ – СК по плувни спортове „Ботев – 2000“ – мъже, с треньор Венетка Начева;

”Футболист на годината“ – Браян Переа;

”Най-добър млад футболист“ – Виктор Тодоров;

Тази година бяха връчени и 4 специални награди на Деница Тошева, състезател по спортна стрелба, Деян Цветанов - състезател в СК по лека атлетика, Даниел Пиронков - СК „Ботев -2000“ и Филип Ненчев, състезател на клуб по тенис “Раковски-Бомел“.

Имената на най-добрите спортисти на Враца бяха определени от комисия в състав: заместник-кметът Александър Владимиров – председател и членове – председателят на ПК по спорт Момчил Калистратов, Мария Георгиева – младши експерт в спортното министерство, Пламен Иванов – нач.-отдел в Община Враца, Маринела Петрова – експерт от местната администрация, спортният журналист – Георги Петров, Росица Стаменова- заслужил майстор на спорта и Георги Велчов, гл. специалист.

В тазгодишните номинации за „Спортист на годината“ се включиха 10 клуба, с номинации за 32 спортисти в индивидуалните спортове, както и за 8 отбора, 2-ма треньори и 4 перспективни млади състезатели.

На тържествената церемония присъстваха: народният представител Мартин Харизанов, председателят на Общински съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник- кметовете на Община Враца Александър Владимиров, Цветан Стойчков, Петя Долапчиева, зам. областният управител Николай Николов, състезатели от местните клубове и граждани.