За поредна година Община Сливен осигурява на жителите и гости на града мобилна ледена пързалка. Съоръжението е монтирано на паркинга пред изложбена зала „Сирак Скитник“ и официално ще бъде открито тази вечер от 18 часа.

За пръв път в града ледена пързалка бе изградена през 2018 година, позиционирана до източния вход на сградата на общината. 

 „През целия месец декември на ледената пързалка ще има събития. Предвиждат се хокейни мачове, демонстрации, тренировки по фигурно пързаляне“, коментира зам.-кметът Пепа Чиликова.

Хокейният двубой ще бъде на 17 декември, а на публиката ще бъдат представени демонстрации на техники  от този спорт. На 20 декември ще бъде  урокът по фигурно пързаляне за начинаещи и изпълнения на фигуристи от клуб в София.

Запалването на светлините на коледната елха ще се състои на 6 декември, Никулден. В празничната вечер ще се включат NoteQuartet, Вокално студио „Усмивка“ и артисти от Държавен куклен театър – Сливен.

След двегодишна пауза, тази година ще се състои Коледният концерт с участието на децата от детските градини от Сливен. Той е насрочен за 15 декември, от 10.30 ч. в зала „Сливен“. Пак там, същия ден, ще бъде представен „Лешникотрошачката“ – балет-феерия в две действия по музика на П. И. Чайковски. Изпълнява балетът при Държавна опера – Бургас. Началото е от 18.30 ч.

Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2022 г., ще се състои на 22 декември в зала „Сливен“. Началото е от 18 ч.

Денят на Рождество Христово ще започне с празнична Света литургия от 9 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“. Коледното веселие с участието на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, ще започне от 11.30 ч. То ще се проведе на пл. „Цар Освободител“. Традиционните „Зимни празници в Мечкарево” ще се състоят на 26 декември от 10 ч.

Последният ден на тази година ще събере жители и гости на града в общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. В него ще се включат рок-група „Конкурент“,  Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Деян Митев. То ще започне в 22.30 ч. на пл. „Цар Освободител“.

Първият ден от новата 2023 г., Васильовден, ще започне с Василиева света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“. След това ще бъде отслужен Новогодишен молебен за здраве и добруване.

Чуйте: