Регионалния исторически музей-Враца почете 85-ата годишнина от рождението на известният врачански художник Владимир Ганецовски. В малката зала на художествената галерия „Иван Фунев“ бе открита ретроспективна изложба на видния врачански творец. В  нея са представени 19 творби  на Ганецовски от фонда на музея . Те са картини от трите творчески периода на художника, заяви при представянето на мострата  кураторът Христо Божков.

В словото си Божков подчерта, че голямо влияние художникът има в ранния си период от проф.Георги Богданов, чиито клас в Художествената академия посещава. Родом от с. Борован, художникът остава да живее и работи във Враца. В ателието му работи за шест години  и народния художник проф. Найден Петков, чието влияние също се вижда в ранните творби на автора.

„Творбите му са изчистени от строга академичност и създават усещане за свежест. Ганецовски минава през абстрактната живопис, рисува импресии, алегории, фрески, стъклописи. Автор е на десетки художествено декоративни монументални пана, които красят интериорните пространства и фасадите на жилищни блокове и обществени сгради в София, Враца, Монтана, Ботевград, Козлодуй и др., каза още Хр.Божков.

Специфична за Ганецовски си остава акрилната техника, художникът работи и с ярки , и с пастелни тонове.

Владимир Ганецовски е удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Враца“ през 2009 г. 

Негови творби красят много обществени сгради във Враца и частни колекции в страната и по света.Едно негово произведение е закупено и е в личната колекция за патриарха на Русия.