Вандалски прояви в навечерието на Рождество. За втора поредна година в София откраднаха агнето от сцената на Рождество пред храма "Света Неделя", информира БНТ. Извършителят все още е неизвестен. По данни на очевидци вандалският акт е извършен между 22 и 23 декември.

Миналата година преди Коледа агнето изчезна само седмица след изграждането на сцената. Фигурата е направена от шпертплат и подбудите на крадеца не са ясни. Яслата е изградена със средства на Софийската митрополия.

В Перник общинските камери за видеонаблюдение запечатаха кражба на елха от украсата в подлеза при жп гарата. На записа се виждат две лица - едното от които краде елха, част от коледната украса в подлеза при жп гара Перник.

Видеозаписът, направен вчера сутринта малко преди 04:30 ч. ще бъде предаден на органите на реда, за да бъдат намерени и санкционирани лицата, които рушат общинската собственост, посочват от градската управа.

„Община Перник ще продължи да показва публично вандалските прояви, запечатани от над 400 камери за видеонаблюдение, които работят денонощно. Всеки гражданин носи отговорност за визията на Перник, затова призоваваме всички да бъдат отговорни“, посочват от общината.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм