Отборът на ОУ „Христо Смирненски“ - Дулово е победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра.

С най-голям брой точки от двете състезателни дисциплини - „400 метра щафетно бягане с препятствия” и „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека”, дуловските  спортисти, водени от младши инспектор Момчил Иванов, успяха да се преборят за първото място.

Втори останаха младите огнеборци ОУ „Св.Климент Охридски“ – с.Иширково с треньор инспектор Иван Йорданов, а на трето място се класираха представителите СУ „Йордан Йовков” – Тутракан с ръководител главен инспектор Ивайло Владев

Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Евлоги Стамов поздрави отборите за отличното представяне и им връчи купи, медали и грамоти. Той пожела успех на отбора–победител, който ще представя областта ни на републиканските състезания „Млад огнеборец“, които ще се проведат от 30 май до 03 юни в Курортен комплекс „Албена“.

Общо 7 младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” функционират в Силистренска област през учебната 2023/2024 г. В тях са обхванати близо 100 деца. Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители в районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” през учебната година.