Състезанието се проведе в Кюстендил на стадион „Осогово“ и бе организирано от Община Кюстендил и ГДПБЗН – МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България

Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини:  „Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума”.,  „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия”  и  „Щафета – построяване на дига”.

Състезанието се проведе  за втори път, а отборът на Кюстендил бе първенец и миналата година в Републиканското състезание, което се проведе в Казанлък.

Отборите бяха  представени от млади доброволци/навършили 16 години и ненавършили 18/. Участваха 8 отбора от общините Велинград, Казанлък, Опан, Тополовград/2 отбора/ и Хисаря, община Завет.

Гости на откриването на Републиканското състезание бяха заместник директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков,зам. кметът  на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Той откри състезанието, поздрави младите хора, че са се отдали на най-голямото добро – доброволчеството, и пожела успех в надпреварата.

След покриване на изискванията  по регламент и в крайното класиране първенецът е отборът на Община Кюстендил, на второ място – отборът на Община Велинград, на трето – отборът на община Опан.

Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил,д-р Ясен Цветков от Националната асоциация на доброволците в България и заместник директорът на ГДПБЗН ст. комисар Л. Баров. Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.

Националната асоциация на доброволците и ГДПБЗН връчиха грамоти с благодарност за помощта при организмиране и провеждане на Националното състезание за млади доброволци на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, на служители от регионалните дирекции ПБЗН, които са били пряко ангажирани с подготовката на състезателите и техните треньори от училищата.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм