Русия е изстреляла "около 70 крилати ракети" по цели в Украйна, което доведе до прекъсване на електроснабдяването и водоснабдяването в цялата страна, в рамките на последната й въздушна бомбардировка на енергийни съоръжения, съобщават от украинската армия, предадоха от БГНЕС.

Три украински ядрени централи са изключени от електропреносната мрежа след руски въздушни атаки

"Общо около 70 крилати ракети бяха изстреляни", съобщи украинската армия в социалните мрежи, като добави, че 51 от тях са били свалени от противовъздушната отбрана.

Украйна и Молдова потънаха в мрак след руски ракетен обстрел (видео и снимки)

Припомняме, че днес по-рано от украинска страна съобщиха, че ракетни удари са прекъснали електропреносната мрежа към три украински ядрени електроцентрали. Атаките над критична енергийна инфраструктура зачестиха през последните дни. 

Какво ще се случи, ако в АЕЦ „Запорожие“ стане авария

Друга засегната страна от атаките по електропреносната инфраструктура е Молдова. Страната не е директен обект на военни атаки, но голяма част от енергийните нужди на страната се покриват от украинските ядрени електроцентрали. Днес по-рано бе съобщени, че около 50% от страната е останала без електричество.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм