ОТ ГЕРБ-СДС оттеглиха кандидатурата на Росен Желязков. Това заяви депутатът Десислава Атанасова.

По нейни думи ръководството на парламентарната група на ГЕРБ-СДС е оторизирано да взима всякакви решения от името на коалицията. Тя обясни, че парламентарната им група няма да присъства на никакви срещи извън тези, които се провеждат в пленарната зала. 

Депутатите се събраха, за да гласуват отново за председател на НС (обновява се)

ГЕРБ-СДС няма да участва в публичните консултации, инициирани от „Продължаваме промяната”, обяви Десислава Атанасова. Решението на коалицията е, че в пленарната зала всеки народен представител може да изкаже и защити позиция и мнение и не е необходимо да се организират срещи извън тази зала. 

Василев: Каним всички лидери на публични консултации

„Кризата е безпрецедентна. Ние знаем, че е много трудно да се излезе от от нея“, коментира Асен Василев по-рано, като допълни, че само публични консултации с лидерите са изходът от ситуацията.

“Единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма нищо задкулисно, няма сделки и др., дебатът да се състои пред всички. И хората, които могат да взимат решения да присъстват там. И г-н Бойко Борисов, ако реши - да заповяда“, заяви Кирил Петков.

Втори ден депутатите не могат да изберат никой от кандидатите за поста.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм