Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство, като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви в интервю за БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Кирил Петков: Не е изключено да обсъждаме общи политики с ГЕРБ

"Защо да не бъде мандатът в ДПС? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим, като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (за намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане", какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Според Петков президентът ще даде мандата на БСП

Според него България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ДБ, ако в него има лица на „Промяната“

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговорни и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм