Eкспедиция „Будител” и занимателна игра организира Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Дни на отворените врати – посветени на Деня на народните будители. Инициативите започват на 1 ноември – Деня на народните будители и продължават до 9 ноември.

Акцентът в програмата е интерактивна разходка в библиотеката - експедиция „Будител”. Предизвикателството е отправено към тийнейджърите във Враца – ученици от V до ХII клас. Целта е гостуването в библиотеката да се превърне в едно нетрадиционно посещение в различните отдели. Под формата на игра и разрешаване на загадки, учениците ще се запознаят с богатата информация за българските будители и видни врачани, с която разполага библиотеката. Експедицията ще завърши с онлайн игра в залата за тийнейджъри.

В Детски отдел малките приятели на книгите ще се запознаят с библиотечния фонд и новите технологии, с които могат да учат докато играят. Специално за седмицата библиотечните специалисти са им подготвили занимателна игра с рибния буквар. Инициативата е подходяща за ученици от I до IV клас.

На 6 ноември Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще представи талантливата млада писателка Камелия Кучер с двата й романа „Дом” и „Нощ”. Срещата започва от 17.30 ч. в отдел „Обща читалня”.

От 1 до 9 ноември всички посетители могат да се запознаят с внедрените иновации в библиотечното обслужване. Всеки посетител ще получи и едногодишен читателски абонамент за всички отдели, услуги и ресурси на библиотеката.

*За групови посещение предварително записване.

*За заявки телефон: 0878 236 263 или e-mail: libvratsa@libvratsa.org