Осмокласничката Весислава Лъчезарова Лазарова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ Видин се класира на световните финали на Международната олимпиада „Английски без граници“ (HIPPO).

Тя е една от двете български ученички в тази възрастова група, които се класираха на световните финали на това състезание, които ще се проведат през септември в град Асизи, Италия.

Весислава разказва, че състезанието не е било трудно за нея, преди това упорито се е подготвяла и не е имала очаквания за високото отличие:

"Записах се за състезанието в началото на годината. Първият кръг беше в нашето училище. Състоеше се от граматични въпроси с отворени отговори. Вторият кръг беше по-труден, беше  в София, имаше и текст да се напише по дадена тема. Състезавам се в трето ниво. Аз успях да събера нужния брой точки и се класирах за Световното в Италия... Допълнително си правех различни упражнения, ходя и на частни уроци. Благодаря на всички учители от гимназията, на моята класна, тя ми помогна, както и на моята учителка от частните ми уроци, тя ме научи на много... Честно казано, не очаквах да стигна до финалите в Италия. Сега продължавам да се готвя за състезанието".