Нови имена се включиха в битката за кмет на Пловдив в последния възможен ден за регистрация на партиите за предстоящия местен вот.

Изключение направи Дани Каназирева, която обяви публично, че няма да участва във октомврийския вот. Бившият депутат от ГЕРБ и областен управител призна, че до последния момент, включително и в разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за кмет на Пловдив от партията са се обсъждали две имена – нейното (от гражданската квота) и на издигнатия вече Костадин Димитров.

"Няма как до вчера да бъда кандидат за кмет, а днес да се явя сама", каза още Каназирева. Партията й „Съюз за Пловдив“ няма да участва и с листа за общински съветници. Бившият народен представител обаче заяви, че не се отказва от политиката и й предстои среща с номинирания за кмет на Пловдив от ГЕРБ районен управник на „Тракия“.

Освен познатите досега имена, днес официално стана ясно, че в битката за градоначалник на Пловдив влиза и транспортният зам.-кмет и бивш директор на пловдивската полиция Тодор Чонов, който ще се яви като кандидат на ПП "Свобода".

38-годишният компютърен специалист Яни Иванов пък е кандидатът за кмет на "Български възход" в Пловдив.

Заради натоварване на информационната система, сайта на Общинската избирателна комисия блокира в късния следобед. В 18,30 е насрочено заседание на комисията.