61-годишният Ивалин Стратиев, който е обвинен за смъртта на починалата от ухапвания на кучета Мирослава Стоянова от Долна Оряховица, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Районният съд в Горна Оряховица с мотив, че обвиняемият може да се укрие. Стратиев се яви в съда със служебен защитник, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица

Мъжът се е грижил в продължение на 2 години за петте кучета в чужд имот в Долна Оряховица, които нападнаха и нахапаха 40-годишната жена, в резултат на което тя почина от обилна кръвозагуба. Ивалин Стратиев е имал устна уговорка със стопанина на кучетата, който е в чужбина и със собственика на имота да се грижи за животните срещу подслон и заплащане. Днес защитата на подсъдимия заяви, че ще обжалват решението на съда в законовия тридневен срок.

"Ще обжалваме мярката за неотклонение, съболезнования за умъртвеното момиче Мирослава… Стратиев съдейства на полицията, прокуратурата... Не е лош човек, няколко дни откакто съм с него, последователен е, няма някакви подмисли. Първия ден беше шокиран, преживява го, но адекватно са постъпили горнооряховските полицаи, коректно са постъпили към него, коментира служебният защитник Николай Ангелов. Той допълва, че е ходил в имота, но няма впечатления от животните, тъй като вече са били евтаназирани. В двора обаче е имало големи количества храна за кучета, което сочи, че те не са били държани гладни. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм