65-годишна жена бе осъдена за продажба на дрехи, имитация на оригинални търговски марки, съобщават от пресслужбата на Варненския районен съд.

На 19 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в района на централния пазар във Варна, стопанисван от фирма на подсъдимата, е установено предлагане за продажба на мъжки и дамски тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимата стоки, са сходни с тези на защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване у потребителите с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 4000 лева.

За извършеното престъпление против интелектуалната на подсъдимата беше наложено наказание от 6 месеца пробация. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

65-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Направените по делото разноски за над 750 лева са в тежест на подсъдимата. Съдебният акт е окончателен.