36-годишен мъж бе осъден условно за присвояване на инструменти, собственост на строително-ремонтна фирма, към която бил нает на работа като общ работник.

Противозаконното присвояване било извършено в периода от септември до 4 октомври 2020 г. Понеже подсъдимият живеел в непосредствена близост до строителния обект на фирмата, управителят на дружеството имал уговорка с него  да складира ползваните инструменти в помещение от дома си, като идвайки на работа сутрин да доставя само необходимите за работата, а вечер да ги прибира обратно.

След време, недоволен от полученото заплащане във вид на дневни надници, работникът решил да продаде един от инструментите и да задържи парите за себе си. Разбирайки за случилото се, управителят на дружеството започнал да удържа част от дневното му възнаграждение заради липсващия инструмент.

Известно време след това подсъдимият спрял да се явява на работа и междувременно се разпоредил, отново в свой интерес, с още няколко от чуждите инструменти като ги продал. Общата стойност на инкриминираните вещи е за около 900 лева.        

36-годишният мъж е неосъждан досега. С решение на Варненския районен съд бе наказан с 8 месеца лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години.