Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата си Евгения, даде обяснения пред съда, предаде БТА. Той разказа, че тя го е нападнала, той я е блъснал, след което Евгения е паднала и се е ударила в шкаф, после е спряла да диша. Мъжът за пръв път разказва своята версия за събитията, но отказа да отговаря на допълнителни въпроси. 

Орлин Владимиров   /БУЛФОТО

"Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка с моята лява. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, паднахме и двамата, тя се удари в ръба на шкафа и тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих и с тениската си... Не исках синът ни да разбере за случилото се. Не знам дали съм изчистил всичко", разказа още Орлин Владимиров, цитиран от NOVA.

Припомняме, че тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. 

Пред съда днес защитата представи девет снимки на шкаф, по който се твърди, че има кръв, но без да обяснят от кого са правени. Защитата поиска да бъде извършена ДНК експертиза, за да бъде установено дали кръвта е на Евгения. Съдът не уважи искането и посочи, че снимките не могат да бъдат приети за доказателствен материал, защото не се знае от кого и кога са били направени.

Майката на Евгения каза, че искането за ексхумация на тялото е неморална, а брат ѝ Николай заяви пред съда, че защитата на Орлин тормози и травмира цялото семейство с исканията си.

Делото ще продължи на 20 октомври, като тогава се очаква да има пледоарии на двете страни.

През август в Софийския градски съд се проведе поредно заседание по делото за убийството. На заседанието бяха изслушани вещи лица. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм