Санкциите на Европейския съюз срещу Русия не помагат на Украйна и не допринасят за разрешаването на ситуацията в тази страна, а само вредят на самите европейски държави. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в интервю за радио "Кошут". Това предаде БГНЕС. 

"Има страни, които са привърженици на политиката на санкции, но Брюксел трябва да признае, че това беше грешка, че тази политика не оправда очакванията и дори имаше обратен ефект", заяви унгарският правителствен ръководител.

Руска журналистка: Хората срещу войната са многобройни в Русия, повече отколкото изглежда

"Те си мислеха, че политиката на санкции ще навреди на руснаците, но тя повече вреди на нас", каза Орбан за онези членове на ЕС, които се застъпват за засилване на санкционния натиск върху Москва.

Във връзка с дискусиите в Европейския съюз по вече седмия пакет от антируски санкции той припомни, че "Унгария винаги е била против санкциите, защото те не помагат на Украйна".

ЕК отделя близо 3 милиона евро за украинските ученици в ЕС

"Политиката на санкции не съкращава продължителността на войната", обясни премиерът. "Европа трябва да признае, че е избрала грешна тактика", добави той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм