На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала на Доходното здание, можете да се насладите на безспорния шедьовър на италианския композитор, който означава много за русенци, защото именно с постановка на „Травиата“ през 1949 година започва забележителният творчески път на  Русенската опера.

Предстои ни спектакъл, украсен от талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които безапелационно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър.

В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще й партнира тенорът Борис Луков. Баритонът Венцеслав Анастасов ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

И още:

Анина - Нели Петкова

Гастон – Иван Пенчев

Барон Дюфол - Теодор Петков

Маркиз Д'Обини - Стоян Стоянджов

Доктор Гренвил - Момчил Миланов

Диригент е маестра Вилиана Вълчева, хормайстор  - Стелияна Димитрова - Хернани, а режисьор и сценограф - Марко Катена.

“Утре вечер за първи път на Русенска сцена ще дирижирам шедьовъра на Верди, операта с която започва забележителния творческия път на Държавна опера - Русе преди 74 години – безсмъртната “Травиата”!

Благодаря за оказаната чест и възможност на моя любим музикален дом, където получавам топлина и подкрепа, и на колегите, които чувствам като мое музикално семейство!

Това е Оперният театър, който даде нов живот на творческата ми кариера! 

Благодаря на Русе и неговите граждани за безрезервната любов към оперното изкуство!

Това, че попаднах и бях допусната в Операта на най-европейския дунавски град, беше едно от безценните неща, които се случиха в живота ми!

Нека нашият прославен Оперен театър да пребъде в годините напред!

Дано имаме късмета и с Божията воля да творим съвсем скоро в нашата сграда! “ - развълнувана сподели маестра  Вилиана Вълчева преди да дирижира утре за първи път на Русенска сцена операта Травиата на Джузепе Верди!

Билети на каса Опера и на 

www.ruseopera.com