На 29 септември от 18 ч. в зала "Опера - Фоайе" Държавна Опера - Русе ще представи детския музикално-образователен спектакъл “Приказка за вълшебната флейта”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе по програма „Култура“, входът е свободен. 

С него Образователните концерти на Държавна опера-Русе ще открият своя единадесети творчески сезон. Това е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на по-малки деца върху класическата музика. Екипът е сътворил музикално-танцово-пантомимичен спектакъл. Заглавието ясно подсказва на почитателите на класическата музика, че в основата на програмата е залегнала операта на Моцарт „Вълшебната флейта“. С участието на разказвач, необичайно конструиран инструментален квартет (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти, които в определени музикални моменти влизат в образите на някои от героите от операта „Вълшебната флейта“, както и с участието на двама оперни артисти, накратко е представен приказният сюжет.

Музикален ръководител – Божена Петрова

Режисьор – Пламен Бейков

Художник – Еслица Попова

Хореография и пластика – Весела Василева

Инструментален състав:

Виктор Йорданов – флейта

Велизар Проданов – цигулка

Елица Баджакова – виола

Венцислав Спиров – фагот

Божена Петрова – пиано 

Танцово-пантомимичен състав:

Царицата на нощта – Моника Иванова

Зарастро – Михаил Дамянов

Памина – Сара Мастроджовани

Тамино – Христо Добрев

Двама разбойници – Деан Добрев

Певчески състав:

Папагено – Теодор Петков

Папагена – Нели Петкова

Разказвач – Пламен Бейков

ВХОД СВОБОДЕН!

Чуйте повече от Пламен Бейков и Весела Василева. Може да чуете и дуета на Папагено и Папагена, в изпълнение на Теодор Петков и Нели Петкова.