Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите С. Р. и А. А.

Срещу двамата е предявено обвинение от Окръжна прокуратура – Враца за това, че от края на есента на 2022 г. до 16.01.2023 г. са участвали в организирана престъпна група, заедно с Г. Р. – и тримата от гр. Бяла Слатина, като групата е създадена с користна цел и да извършва разпространяването на високорискови наркотични вещества в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо С. Р. и А. А. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът прецени, че и за двамата е налице обосновано подозрение за вероятната им съпричастност към деянието, в което са обвинени, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност да извършат престъпление.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.