Окръжен съд - Враца днес одобри две споразумения, постигнати между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на обвиняемите И. Ц. и А. О., и им наложи наказания.

Обвиняемият И. Ц., който е осъждан, се е признал за виновен в това, че на 28.03.2023 г. в гр. Враца, в жк "Дъбника", без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - марихуана с нетно тегло 0,787 грама. С одобреното споразумение, на И. Ц. е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за шест месеца, което ще трябва да изтърпи при първоначален „общ режим“. Той ще трябва да плати и направените разноски по делото.

Подсъдимият А. О., който е неосъждан, се е признал за виновен в това, че на 20.06.2022 г., около 12.15 часа в гр. Нови Искър е отвлякъл Г. М. от с. Михайлово, като я качил насила в лек автомобил „Мерцедес Ц 220“. С одобреното споразумение, за това престъпление на А. О. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца, чието изпълнение се отлага за три години.

Определенията на Врачанския окръжен съд са окончателни и имат последиците на влязла в сила присъда.

,