Окръжен съд – Монтана наказа с 1 година и 8 месеца затвор жител на Лом, изтеглил 340 лева от чужда банкова сметка. Заради предишна присъда осъденият ще изтърпи общо 3 години „Лишаване от свобода“

    Окръжен съд – Монтана осъди на 1 година и 8 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно Б. Б. Й. от Лом за незаконно използване на чужда банкова карта, с която изтеглил от сметката на титуляра 340 лева. Тъй като подсъдимият вече изтърпява в затвора присъда по друго дело съдът определи на Б. Б. Й. едно общо  наказание от 3 години „Лишаване от свобода“. На 9 октомври 2019 г. Р. К. Н. от село Сливата, община Лом, пристигнала в общинския център да пазарува и забравила на пейка чанта с документи и вещи, сред които и банковата й карта с ПИН кода към нея. Подсъдимият Б. Б. Й. намерил чантата и изтеглил на два пъти с банковата карта сумата от 340 лева – цялата наличност по сметката.

След подаден сигнал в РУ – Лом от пострадалата жена по случая било образувано досъдебно производство и служители на МВР разкрили извършителя Б. Б. Й. – криминално проявен с 19 присъди, предимно за кражби. Пред съда Б. Б. Й.  призна  изцяло фактите  и обстоятелствата в обвинителния акт срещу него и заяви, че желае делото да се разгледа по реда на  съкратеното съдебно следствие без да се  събират нови доказателства в съдебната фаза. Според НПК при съкратено съдебно следствие, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наложеното наказание с 1/3. ОС – Монтана одобри искането на подсъдимия и защитата му делото да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие.  Съдът призна  Б. Б. Й. – 48 годишен, със средно образование, безработен, осъждан, за виновен и произнесе присъда от 2 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, която намали с 1/3 на 1 година и 8 месеца „Лишаване от свобода“. Съдът определи на подсъдимият, който в момента изтърпява друга присъда за извършен от него грабеж в Лом, едно общо – най-тежкото наказание - 3 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Решението на съда подлежи на протест и обжалване в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София.