Паднали дървета, клони, стълб и ламарини са причинили поражения върху няколко автомобила и частни имота в Пазарджишко след разразилия се над региона силен вятър вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР. За деня са получени около 20 сигнала за различни произшествия, при които са нанесени щети, но за радост няма пострадали хора.

Най-много - 14, са били произшествията в регионалния град и селищата около него, три са във Велинградско, а останалите са в общините Пещера и Белово. На всички сигнали са реагирали екипи пожарникари, когато се е налагало - със съдействието на служители от ЕВН и общинските администрации. 

Близкото село Звъничево е едно от местата с няколко инцидента за вчерашния ден. Там вятърът е изтръгнал от корен огромен бор и го е стоварил до паркирани автомобили. По чудо нито една кола не е засегната. На друго място в селото е повален електрически стълб, като са нанесени щети на частна къща. В Пазарджик пък бурята ще се запомни с куриоз - бреза паднала върху кола, без да нанесе никакви поражения. Стъблото се е пречупило високо, а от другата страна падналото дърво се подпряло на короната си и останало над колата, без да я повреди.

Интересен факт е, че за вчерашния ден в Пазарджик е отчетен температурен рекорд - 21,4 градуса. Най-високата измервана на тази дата температура е била през 2002 година - 21 градуса.

А днешният ден започна в града с лека гръмотевична буря - явление, характерно за летния сезон.