Общинската избирателна комисия в Панагюрище проведе извънредно заседание, след като Върховният административен съд касира окончателно резултатите от балотажа за кмет на средногорската община. Взето е решение да бъде уведомена Централната избирателна комисия, която пък да предложи на президента на републиката да насрочи нов избор за кмет. 

Решението ще бъде изпратено и до Общинския съвет, който е задължен да назначи временно изпълняващ длъжността до провеждане на предстоящия вот. Очаква се това да стане на следващото редовно заседание, насрочено за 28 февруари.

До тази ситуация се стигна, след като бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки изгуби надпреварата за пореден мандат на втория тур, проведен на 5 ноември миналата година, само с 28 гласа. Той обжалва резултатите пред Административния съд. Бяха установени множество нарушения, включително при отчитането на бюлетините и попълването на документацията, за които бе преценено, че могат да изкривят резултатите. Затова магистратите обявиха избора за недействителен, а преди дни Върховният административен съд окончателно потвърди това решение.