След 8 години чакане община Сърница вече има своя Спешна помощ. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев лично откри филиала в родопското градче.

За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото сърцето ми е в медицината. Това, че сте чакали 8 години, в моите представи е недопустимо. Като лекар с 28 години опит в сферата на медицината и като началник на Спешното отделение в най-спешната болница в България – Пирогов, за мен този ден е празник. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на откриването на филиала за 24-часова Спешна помощ в гр. Сърница. На официалната церемония присъстваха още кметът на Община Сърница Неби Бозов, областният управител Трендафил Величков и др.

Здравният министър подчерта, че нуждата от изграждането на такъв център е належаща, не само поради труднодостъпното географско местоположение на региона и затрудненото придвижване до най-близкия Център за спешна медицинска помощ, но и поради факта, че Сърница е курортен център, което значително увеличава броя на населението през туристическите сезони.