Представят възможностите за обучение във Враца, това съобщи пред журналисти  общинското ръководство в града. 

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка.

ТаИнициативата цели да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността.

Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии. Модерни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора, са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година., уточни зам.-кмет Петя Долапчиева.

В Панорама на образованието със щанд ще се включи и Център за подкрепа на личностно развитие- „Център за работа с деца”, част от който е Център за кариерно ориентиране, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”- филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев”- филиал Враца.

Панорамата на образованието ще започне в 16.00 ч. с изпълнение на новосформиран мажоретния състав на ПЕГ „Йоан Екзарх“. Всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование.

Тазгодишният форум ще се проведе в пространството между пощата и Сувенирната палата.