Днес ще е предимно облачно. Главно в Южна България ще има валежи от дъжд, които вечерта ще спрат. Ще духа умерен вятър от североизток и с него ще продължи да навлиза студен въздух. До обяд в Дунавската равнина ще е почти тихо и на повече места там ще има мъгли. 

Мексималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в София- около 10.

Още няколко дни есен, после зимата пристига

В първите си десетина дни ноември е топъл и макар температурите, особено в събота и неделя, да се понижат малко, да превали, в началото на другата седмица ще останат сравнително високи - между 9 и 14 градуса. Това не са типични ноемврийски температури, а по-скоро октомврийски, но този период е към своя край.

Зимата се крие, все още не иска да се развихря

Но около 16 - 17 ноември ще започне образуването на средиземноморски циклони, което е рецепта за лошо време на Балканите и евентуално настъпление на зимата.

Според синоптичните модели следващият петък страната ни ще попадне под влиянието на първия от тези циклони и ще видим валежи от дъжд, в планините от сняг, а на места в Северна България от дъжд и сняг. Възможни са и поледици.

„Кървава луна“ ще изгрее в небето следващата седмица

След кратка пауза около събота от следващата неделя втори, по-дълбок средиземноморски циклон, ще окаже съществено влияние на времето у нас. 

Възможно е да се създаде типична зимна обстановка с валежи от дъжд и сняг, значителни по количество. В планините ще започне истинската зима.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм