От ГЕРБ-СДС обявиха, че са с готови с програма и състав на кабинет. Според формацията думите на „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство с втория мандат винаги са били фалшиви.

От втората политическа сила коментираха, че няма да предложат правителство на малцинството, ако хартиената бюлетина бъде върната.

Тома Биков: Имаме програма и кабинет

Според „Демократична Бълагрия” мъдрото решение е да се оценят всички аспекти на възможността за съставяне на кабинет с втория мандат.

Има ли възможност за съставяне на редовен кабинет в настоящия парламент?

От „Продължаваме промяната” отхвърлиха варианта за правителство на малцинството с втория мандат, ако ГЕРБ, БСП и ДПС върнат хартиената бюлетина.

 Петков изтъкна, че за момента ГЕРБ не прави нищо по въпроса с първия мандат.

Петков: Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс

Тома Биков от ГЕРБ отговори, че партията е говтова с всичко – и с програма, и с кабинет. По думите му стратегията на „Продължаваме Промяната” е този парламент да приключи работа час по-скоро и да се отиде на избори.

Според съпредседателя на „Демократична България” Христо Иванов не трябва да се затваря прозорецът за разговори заради хартиената бюлетина, въпреки че случващото се с Изборния кодекс не оставя много място за оптимизъм.

Според Иванов тезата на ГЕРБ, че „Демократиочната България” е ключ към създаването на кабинет с  първия мандат е търсене на алиби.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм