Ние сме готови с всичко – имаме и програма, и кабинет. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков, предаде БГНЕС.

Биков подчерта, че от ПП още от ден първи са се обявили за конструктивна опозиция, което изключва по принцип възможността те да бъдат управляващи и в този смисъл думите им за „правенето на правителство с втория мандат винаги са били фалшиви.“

Петков: Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс

Според Биков стратегията на ПП е този парламент час по-скоро да приключи и да се ходи на избори.

Той не пожела да каже кого биха предложили за премиер.

По-рано Кирил Петков заяви, че няма никакви коалиционни разговори два месеца след изоборите. „Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Продължава обсъждането на промените в Изборния кодекс и в четвъртък

По негови думи ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм