Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца обучава потребители на тема „Киберсигурност“. Курсът ще се проведе на 27 октомври 2023 г., от 14 ч. Лектор на срещата ще бъде Симеон Георгиев, компютърен инженер, който работи в IT компанията LEADVISION като ръководител мониторинг център. Той ще представи пред участниците в обучението как да останем в безопасност, докато сме онлайн.

Осведомеността в областта на цифровата сигурност е от ключово значение, за да могат гражданите да идентифицират рисковете и да реагират ефективно на киберзаплахите. Затова участниците ще бъдат запознати с богата палитра от онлайн услуги и начините, по които могат да останат в безопасност и да защитят своите лични, финансови и професионални данни.

Обучението е насочено към жителите на Враца и областта на възраст над 15 години. Ще се проведе на живо в отдел „Обща читалня“ на библиотеката и онлайн през платформата Zoom.

Заявете участие в библиотеката на адрес: гр. Враца, ул. Петропавловска 43. За информация тел. 0879548900, e-mail: libvratsa@libvratsa.org

Обучението се осъществява в рамките на проект „Виртуална библиотека“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти“.