ИТН – Кюстендил отчетоха много добър резултат на местните избори в общината.

„За нас това са първи местни избори, но можехме да направим съпоставка с парламентарните. Определено отчитаме увеличение на нашите гласоподаватели. Явно това, което правим с времето и на национално, и на местно ниво се отчита като положително“, обяви общинският съветник от ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев.
Той обяви, че двама ще бъдат общинските съветници в бъдещия мини парламент – това са Милен Георгиев и Румен Златковски. ИТН ще има кмет и в село Коняво, където на балотажа беше избрана Марияна Александрова. 


Що се отнася до работата на общинските съветници от ИТН в ОбС-Кюстендил, Милен Георгиев обяви, че подкрепят всяко едно предложение, което е добро за града.
„Ние ще бъдем за всеки, който дава добри предложения за града, за общината и най-вече за жителите. Ако заподозрем нещо задкулисно няма да разчитат на нас. Да, ние сме двама души, но сме достатъчно, за да ви споделят всичко, което се случва, така че да бъдат информирани всички граждани. Нашата работа ще бъде както в парламента – може да сме малко, но достатъчно звучни, така че да се чува в обществото какво се случва“, обяви още общинският съветник Милен Георгиев.

От своя страна кметът на Коняво Марияна Александрова, обяви че първото, което ще направи като кмет е да се срещне с жителите на селото. „Искам да се срещна с хората и те да видят, че можем всички заедно да работим за селото. Част от тях вече започнаха да се обаждат. Проблемите са ни доста, а най-важно като действие е да си изчистим селото. Мисля, че това е най-важното, а именно да започнем начисто. Да загърбим всичко негативно и да започнем да работим заедно, за да може да тръгне Коняво по добър и чист път“, обясни Марияна Александрова. 
От своя страна общинският съветник Румен Златковски обяви, че в ОбС – Кюстендил, ще подкрепят всички ползотворни идеи за Кюстендил и ще бъдат твърдо против на схемите и зависимостите. Що се отнася до вдигането на данъците в общината, общинските съветници от ИТН са категорични, че е необходимо преразглеждане. „Данъците бяха вдигнати прекомерно много. Нормално е да се вдигнат с 20, 30, 40%, но те ги вдигнаха на 100%. Нашето мнение, е че данъците трябва да се намалят в града“, обяви още общинският съветник Румен Златковски.