Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов съобщи, че е бил нападнат от гражданин на столичния бул. "Патриарх Евтимий". Инцидентът е станал във вторник след пререкание между него и протестиращ, който се е опитал да осуети ремонтните дейности на булеварда, докато Спасов правил инспекция.

"Нападателят първоначално се е качил неправомерно на една от строителните машини, които са извършвали ремонт на пътното платно. Той е взел ключа на машината, докато е била в движение и така е застрашил живота и здравето на работниците и на преминаващите. В опит да се противопостави на неправомерната постъпка, Стефан Спасов беше нападнат и ударен в лицето. Той е получил леки наранявания и очилата му са били счупени", съобщиха в позиция, разпространена до медиите от "Спаси София".

В нея се цитират и думи на лидера на "Спаси София" Борис Бонев, който остро осъжда случилото се:

"Абсолютно недопустимо и неприемливо е проявяване на каквато и да е агресия, още повече физическа, срещу който и да е. Остро осъждаме нападането над общински служител. Ние уважаваме правото на всеки да протестира, включително "Спаси София" многократно е изразявала своето мнение с протести, но никога не сме си позволявали да проявяваме агресия срещу когото и да е. Нападателят трябва да понесе своята отговорност."

Ремонтът предвижда намаляване на паркоместата в района на Първа градска болница. По непотвърдена информация мъжът ударил Спасов се казва Иво Дошев – известен в социалните мрежи с активната си гражданска позиция и критики към местната власт. От МВР потвърдиха за случая. Спасов вече е подал сигнал за нападението.

"Аз като общински съветник съм избран да защитавам интересите на софиянци. В момента една група от граждани застават срещу намеренията на Общината да извърши един планов ремонт. Изключително ми е неприятно, че днес трябваше да сте стига до подобни ескалации, които за мен показват единствено липсата на аргументи на протестиращите“, коментира общинският съветник Стефан Спасов.