Две общини в Пазарджишко са сред първите, подписали споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти от държавния бюджет. С отпуснатите средства ще бъде изградени водопропроводни и канализационни съоръжения, ще бъдат обновени квартали и улици.

Община Пазарджик ще получи подкрепа за доизграждане на канализационна и водопроводна мрежа на с. Ивайло и реконструкция на тласкателен водопровод на с. Величково. Както и за благоустрояване и реновиране на кв. „Ябълките“, благоустрояване и реновиране на кв. „Широк център“, основен ремонт на Ивайловско шосе, на ул. “Пловдивска”, на бул. “България”, на ул. “Димчо Дебелянов”, на ул. “Ал. Батенберг” и за канализация на с. Мокрище.

Предстои да бъдат подписани договори за останалите проекти на стойност от още 24 млн.лева или общо 50 млн. лева, които ще отидат за качественото облагородяване на Пазарджик, съобщи кметът Петъэр Куленски.

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев пък е подписал споразумения с Регионалното министерство за за финансиране на проектирането на инфраструктура за 37 улици във Велинград. Със средства от държавния бюджет ще бъдат изготвени проектите за основен ремонт и рехабилитация на водопроводната мрежа и на пътната част, вкл. асфалтиране, полагане на бордюри, тротоари, както и корекция на шахти, за общо близо 15 км улична мрежа, съобщиха от пресцентъра на родопската община.